Kezelések » prp kezelés

A PRP a „platelet rich plasma” – vérlemezkében gazdag plazma rövidítése. A PRP kezelés során saját vérből kinyert és hatékonyan koncentrált vérlemezkéket és növekedési faktorokat használunk gyógyításra. Az utóbbi években világszerte jó eredményeket értek el a PRP sérült, beteg testrészbe történő visszainjekciózásával.

A PRP hatékonyan alkalmazható a krónikus gyulladások, ízületi fájdalmak és porcfelszínek sérüléséből és kopásából adódó panaszok enyhítésére is.

A PRP nagy koncentrációban tartalmaz több növekedési faktort, melyek hatékonyan elősegítik a szöveti regenerációt és a gyógyulást a gyulladásos, kopásos betegségekben, sérülésekben.

A PRP-ben található növekedési faktorok: thrombocyta-eredetű növekedési faktor( PDGF), transzformáló növekedési faktor béta (TGFB), fibroblaszt növekedési faktor (FGF), inzulin-szerű növekedési faktor-1, 2 (IGF-1, IGF-2), vaszkuláris endothelialis növekedési faktor (VEGF), epidermális növekedési faktor (EGFR), interleukin-8 (IL-8),keratinocita növekedési faktor (KGF).

2011 januárjában a WADA (World Anti-Doping Agency- Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) eltávolította a tiltott eljárások listájáról az intramuscularis PRP injekciós kezelést, mely lehetővé teszi a PRP használatát sportsérülések kezelésében is.

Rendelésünkön kétféle rendszert használunk.

Az első a Dr.PRP , egy dél-koreai gyártmányú kémcsőrendszer, a gyártó 3-6 kezelést javasol, leggyakrabban 3 kezelést szoktunk alkalmazni.

Használjuk még az amerikai Arthrex cég ACP rendszerét is. Ennek a rendszernek a gyártója 1-2 kezelést javasol.

A kezelés során 15-18 ml vért veszünk le, azt speciális tartályokban lecentrifugálva nyerjük ki a PRP-t melyet injekció formájában juttatunk vissza a kezelendő területre.